domingo, 22 de enero de 2017

Ciberbully Assetjament xarxa social

Avui dia l’internet es una eina quotidiana en les nostres vides. Però l’internet es inofensiu, sense perills? La resposta es no. En aquet cas, us vinc a parlar d’una pel·lícula sobre el cyber-bullying (assetjament virtual).


La pel·lícula tracta de la història d'una adolescent (Taylor Hillridge) que pateix de cyber assetjament en una xarxa social (Cliquester). A l'escola també es burlen d'ella i les seves amigues es distancien. La seva mare intenta defensar-la legalment, però ni l'escola ni l'estat tenen eines per actuar a la xarxa. Després de moltes humiliacions, la protagonista se sent tan malament que publica un vídeo en què dóna a entendre que es vol suïcidar. Així que per ajudar-la, decideix portar la seva filla al metge on és diagnosticada amb depressió.

Un dels erros que a tingut la protagonista Taylor, es que no has de respondre a una provocació perquè acusador vol això. La millor recomanació es ignorar missatges agressius i fora de lloc. També un altre error bàsic es no contar el problema que te ella a ningu ni a la seva mare, ni al professor, ni director,.. També un bo factor quant fas una compta de una xarxa social has de fer una contrasenya molt complicada amb un perfil privat i anant mirant quines persones et segueixen per saber si les persones que visualitzen el teu perfil son persones que coneixes. També la protagonista tindria que tenir un últim factor molt gran, que tot el que es posa en la xarxa es quedarà en Internet permanent i has de tenir intel·ligència i no confiar amb gent que no coneixes.

En cas que tinguis cyber-bullying també hi ha una unitat especialitzada en delictes telemàtics de la Guàrdia Civil que pot ajudar a acabar amb la situació de ciberassetjament. A més hi ha associacions sense ànim de lucre que donen suport i informació sobre com actuar.


Per anar segur per la xarxa em te tenir en compta unes recomanacions sobre com anar-hi:

Mantenir el màxim l'anonimat. Això significa mantenir la privacitat de tota la informació personal. Aquests són alguns exemples d'informació personal que mai hauries facilitar per Internet: El teu nom complet, la teva adreça, el teu número de telèfon, el teu número de la Seguretat Social, la contrasenya, noms de familiars, teus números de targetes de crèdit.

Si et trobes en un xat que t'incomoda o et fa sentir que corres algun perill per qualsevol motiu, sal del xat i Explica immediatament se a un des teus pares o a un altre adult perquè pugui notificar l'incident.

Sempre tancar cessió, perquè si el deixes obert és arriscat, que el lloc web no va rebre l'ordre de tancar l'accés, i algú pot obrir el navegador i tenir accés a la informació del teu compte.

L‛ús d‛Internet s‛ha de regir per unes mínimes normes de comportament i de respecte envers els altres. Utilitza les noves tecnologies de manera responsable.



  

No hay comentarios:

Publicar un comentario